SEMBANG SANTAI

Muka Baru Blog Terbaek Network

Jul 26, 2013

Assalamualaikum.

Salam Jumaat semua pembaca.Hari ni hari Jumaat hari yang penuh keberkatan dan disunatkan bagi kita membaca surah Al-Kahfi pada penghulu hari ini.Hari ini jugak FA nak buat satu review ringkas Β blog yang sudah tidak asing lagi dalam dunia blogging.Sejak dua menjak ni macam dah jadi musim masing-masing tukar tema dan design blog.Baru-baru ini blogger Denai Hati dan sekarang blogger Terbaek Network pula.Nampaknya dunia blogging menunjukkan kesan yang positif dan memberansangkan.Untuk pengetahuan semua pembaca,blogΒ Terbaek Network ini diasaskan oleh dua orang anak muda yang berbakat besar dalan dunia blogging iaitu Bro Fami dan Farid Laham.

Ok.Jom tengok apa yang terbaru di Terbaek Network.

HEADER

Muka Baru Blog Terbaek Network

Muka Baru Blog Terbaek Network

Paparan header yang lebih tersusun dan menarik memudahkan para pembaca memilih kategori bacaan yang berkenan di hati mereka.Jadi lepas ni pembaca tidak perlu pening lagi nak baca entri yang mana dahulu.

PAPARAN MAIN BAR DAN SIDE BAR YANG BERINFORMASI

Muka Baru Blog Terbaek  Network

Muka Baru Blog Terbaek Network

Main bar dan side bar yang penuh informasiΒ merupakan ‘senjata utama’ Terbaek Network kali ini.Paparan info serta berita terkini menjadikan blog Terbaek Network sebagai blog yang berinformasi kepada semua pembaca.

KATEGORI ENTRI YANG MENARIK

Muka Baru Blog Terbaek Network

Muka Baru Blog Terbaek Network

FA tertarik dengan bahagian kategori ini.Pembahagian yang cukup menarik menyenangkan FA untuk menekan ‘KLIK’ sahaja pada mana-mana entri yang menarik hati.

FOOTER YANG TERSUSUN

Muka Baru Blog Terbaek Network

Muka Baru Blog Terbaek Network

Bahagian footer blog ini juga menarik.Ia tersusun rapi,ringkas dan padat.Link yang terdapat di bahagian footer blog ini memudahkan para pembaca untuk ‘KLIK’ balik entri yang mereka terlepas pandang.Jadi tak perlu susah untuk scroll balik ke atas.Mudah kan?

Okai.Itu sahaja serba ringkas review dari FA mengenai muka baru blog Terbaek Network.Semoga Terbaek Network semakin berjaya dalam arena blogging.

Wsalam.

 

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Ainaa Roseberry Jul 26, 2013 at 1:52 PM

    memang hebatlah blog dorang… perghhhhh

  • Reply Sheila Salim Jul 26, 2013 at 1:55 PM

    Assalamualaikum. bestnyaaa. nak juga. Farid, Fami – sila beri tunjuk ajar kat kita πŸ™‚

  • Reply terbaek network Jul 26, 2013 at 2:30 PM

    wah terima kasih kerana bt review thema terbaek network..sy hargai jasa korang.. πŸ™‚

  • Reply BroFami Jul 26, 2013 at 2:32 PM

    Wah dia dah buat dulu review blog kami.. Tuan punya blog pun x sempat buat entry lg haha.. Btw thanks support us πŸ™‚

  • Reply nadia Jul 26, 2013 at 2:52 PM

    memang mudah dan menyenangkan..makin maju ke hadapan..dunia blogging yang menyeronokkan..apa-apa info boleh dapat

  • Reply muja Jul 26, 2013 at 11:52 PM

    tapi muja still tak leh tinggal komen kat situ,, sobsss

  • Reply puanbee Jul 27, 2013 at 12:41 AM

    cantik dan luas pemandangan πŸ™‚

  • Leave a Reply