MAKANAN

FIQS Gastronomy Tempat Makan Santai di Selangor

Sep 21, 2015
dessert sedap

FIQS Gastronomy  Tempat Makan Santai di Selangor | Oiiii lama gila tak sembang pasal makanan dalam blog ni.Seriously rindu zaman berblogging rancak dulu-dulu.Bila lah nak aktif balik sembang santai dengan kawan-kawan blogger lain.Rindunya.Sobs T_T

Okai.Dah,hari ni nak cerita pasal FIQS Gastronomy  Tempat Makan Santai di Selangor pulak.Mula-mula teringin nak pergi sebab tengok kedai ni keluar dekat jalan-jalan cari makan.Lepas tu tangguh.Kemudian teringat balik bila tengok post dekat instagram Kak Mirah la punya pasai.

tempat makan sedap selangor

Masa mula-mula nak cari tu pakai waze,kitorang macam dah bingung sikit sebab kedai ni kena melalui kawasan perumahan yang ada pak guard bagai tu.Curious jugak ada ke kedai dalam kawasan perumahan ni.Hehe.Perut lapar punya pasai kami redah jelah.Hehe.Redah punya redah akhirnya jumpa jugak.Kedai dia kalau lalu tepi highway memang akan nampak taw.Tapi kena alert sikit la.My suggestion for the owner,mungkin boleh pasang signboard yang menarik perhatian sedikit supaya customer dan orang yang lalu-lalang tahu ‘oh ada kedai best ni’,’laa ada kedai makan rupanya’.Macam tu la.

Okai now pergi kepada apa yang kami makan.Style kitorang,kitorang lebih suka tanya ‘recommendation dish’ bila kitorang first time datang mana-mana kedai makan.So apa yang disuggest?Tengok gambar bawah.

menu fiqs gastronomy

Actually susah sikit bila kita tengok menu yang tiada gambar ilustrasi sebab customer tak boleh nak bayangkan macam mana makanan tu.Mungkin bagi orang lain okai.But not for me sebab saya lebih suka menu bergambar  sebab itu salah satu daya penarik taw.Just my 2cents.So,look!

pasta sedap

Pasta Creamy ni sedap!

dessert sedap

Yang ni pun sedap!

AobAiBqYn3DNfSxwKzof4aNK8E3tca-d8FVzKHebyEUT

Air dia tengok dari luar macam ‘eh air daun apa pulak’.Tapi once korang dah start minum,for sure akan repeat!

AllIwvL7QPOEdsgm5f0RY5HofqT51nqKz-zkcpMhBiz5

Kitorang suka french fries dia.Lain daripada yang lain.Tak cukup satu bekas!

dessert sedap

Dessert dia sedap yang amat.Tak tahu nak describe but we love them so much!Tempting!

Overall,Fiqs Gastronomy the best place kalau korang nak cari tempat santai dengan kawan-kawan sambil bertukar cerita.Lokasi dan suasana dia sangat best!

#fiqsgastronomy #fixbyfiqs

 

More info:

FIQS GASTRONOMY
No 34 Jalan SS19/1D Subang Jaya

 

Till then!

xoxo

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply sabree hussin Sep 22, 2015 at 5:17 PM

    Nama kedai dia pun dah unik. Tergeliat jugak nak menyebutnya nih

  • Reply titan Sep 29, 2015 at 3:45 AM

    pehh..

    bila nak belanja gua ni beb..

  • Reply ade sutisna Nov 7, 2015 at 2:08 PM

    enak juga yah kayaknya tuh makanan ? http://www.haperoom.com/

  • Leave a Reply