KECANTIKAN

5 Tips Hilangkan Parut Jerawat

Sep 26, 2014
cara hilangkan jerawat

5 Tips Hilangkan Parut Jerawat | Taksub menggunakan produk kecantikan yang berharga berpuluh-puluh ribu tetapi hasil yang anda bakal dapat belum tentu adalah apa yang anda ingin sebelum ini.Jadi hari ni saya nak kongsi 5 Tips Hilangkan Parut Jerawat.Walaupun ianya nampak mudah,saya yakin mampu memberi manfaat kepada anda.

5 Tips Hilangkan Parut Jerawat

1.Lemon mengandungi Anti-Oksidan yang bagus untuk kulit muka.Ia juga boleh digunakan untuk menghilangkan parut jerawat.Ambil sebiji lemon dan potong beberapa bahagian.Kemudian gosok di bahagian muka yang berjerawat sehari 2-3 kali setiap pagi,petang dan malam.

2.Bawang Putih juga berkesan dalam menghilangkan parut jerawat.Tumbuk 2 atau 3 biji sehingga halus lalu disapukan ke bahagian muka yang berjerawat.Berehat selama 10 minit selepas cuci muka.Amalkan seminggu dua kali.InsyaAllah berkesan.

3.Minyak Zaitun merupakan petua turun-temurun.Malah ramai yang mengakui keberkesanan minyak zaitun ni.Campurkan 1 sudu besar minyak zaitun dengan 4 sudu garam dan kacau sebati beberapa minit.Kemudian sapu di bahagian muka yang berjerawat dan biarkan beberapa minit sehingga kering.Basuh muka dengan menggunakan sabun pencuci muka.Amalkan petua ini seminggu sekali.

4.Putih telur juga membantu menghilangkan parut jerawat.Asingkan putih telur dan kuning telur.Kacau putih telur,sapu ke wajah dan berehat selama 15 minit.Putih telur ini dapat mengurangkan minyak di muka yang sering menyebabkan timbulnya jerawat.

5.Tips ke-5 ni merupakan tips yang sangat mudah dan cepat.Malah sudah ramai yang merasai sendiri keberkesananya.Anda cuma perlu picitkan sedikit sahaja serum ke atas tapak tangan dan sapu ke seluruh muka.Dengan mengamalkan Serum Minyak Argan dari NA Beauty 2kali sehari,insyaAllah parut jerawat akan hilang.Bagi yang berminat untuk mencuba keberkesanan Serum Minyak Argan NA Beauty ini,boleh dapatkannya DI SINI [KLIK]Β 

cara hilangkan jerawat

Terdapat banyak cara untuk menghilangkan Β jerawat secara semualajadi yang boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai masalah jerawat.Tapi pastikan anda memilih cara yang terbukti selamat serta bebas dari bahan kimia yang berbahaya.

Selamat Mencuba !

You Might Also Like

29 Comments

  • Reply mie Sep 26, 2014 at 12:50 PM

    kena cuba ni…
    tips yang last skali sesuai untuk lelaki x?
    hehheehhehee

  • Reply ietams Sep 26, 2014 at 4:46 PM

    bila dapat parut jerawat yang jenis senang nak hilang tu, memang bersyukur..
    tapi bila dapat parut yang tak senang nak hilang, adussss runsing hati mengenangkannya kan..

  • Reply rokiah Sep 27, 2014 at 8:59 AM

    terima kasih atas perkongsian..memang cun

  • Reply Aishah Ahmad Sep 27, 2014 at 6:50 PM

    Tips hebat, Farisya.tp last2 nya pilih produk gak sbb malas nk bertepek bagai…huhu…

  • Reply Azhafizah Sep 30, 2014 at 4:53 PM

    Thanks for the tips. tak suka jerawat tapi dia datang jugak..=__=’

  • Reply Farah Oct 2, 2014 at 7:31 AM

    Suka cadangan yang paling mudah tu, tip no. 5 terus sapu serum minyak argan. tak perlu pening2 kepala dan tahan sakit lumur lemon kat muka.

  • Reply suriaamanda Oct 6, 2014 at 10:28 PM

    Nice sharing dik…no 4 tu akak selalu buat…hehehehhe

  • Reply jaymiee Oct 7, 2014 at 9:57 AM

    menarik ilmu yg dikongsi….guna simen boleh tak?haha..jgn mare…

  • Reply Azwar Syuhada Oct 9, 2014 at 8:27 AM

    Thanks for sharing kak Farisha, Azwar bookmark entri ini.hahaha… Paling suka bila hadir tanpa diundang. kahkahkah.. :) Nak cuba yang bawang putih tuew.. :)

  • Reply Nurul Fazreen Othman Oct 13, 2014 at 2:33 PM

    Tips dan petua yang sgt membantu. thanks for sharing

  • Reply tutyrahiza Oct 22, 2014 at 3:17 AM

    No 5 tu selalu tengok dalam majalah wanita atau kecantikan..tapi rasa tak sanggup nak tepek muka dengan telur..mesti saya termuntah nanti..

  • Reply Mazni Azmi Nov 14, 2014 at 4:03 PM

    Wah wah wah. Berkesan sangat ni . Senyum sampai telinga tu.

    Ish3

    • Reply admin Nov 14, 2014 at 7:09 PM

      InsyaAllah dan konsistenkan amalannya :)

  • Reply Moms Avenue Jan 5, 2015 at 11:41 AM

    Bila tiba bab jerawat ni, bab nak hilangkan parut la yang paling stress.. sebabnya jerawat beberapa hari je dah hilang, tapi parut mau juga berbulan.. huhu

  • Reply Khadeejah Hasmad Jan 7, 2015 at 10:11 PM

    Menariknya! Jerawat memang menyakitkan pandangan.

    Kalau berdenyut tu lagi lah, aduhai

  • Reply khairun Jan 11, 2015 at 7:20 PM

    kalu yg bawang putih tu prnah lah try .. tp knpe parut jerawat tu jdi merah ah ? tu tande berkesan ke ape ?

    • Reply admin Jan 12, 2015 at 7:58 PM

      MUNGKIN x sesuai.so stop la dulu.hehe.kan xpasal2 jdi lain.

  • Reply Fatim Feb 4, 2015 at 9:57 PM

    perkongsian yg sgt menarik.. Yg pernah dgr sblm putih telur. Yg laib tak pernah pula… Hehe

    • Reply admin Feb 7, 2015 at 9:25 AM

      Yup.Tapi putih telur dia berbau sikit.hehe

  • Reply azlina Mar 20, 2015 at 2:15 PM

    akak adalah salah sorang yang bekas jerawat susah nak hilang . Bekas bulan lepas x hilang.. dah naik jerawat baru bulan ni. Tension je tau!! Ada terbaca..kenapa orang2 macam akak ni bekas hitam susah nak hilang. berkemungkinan kami ni kekurangan sumber protein dalam badan. Sumber protein penting untuk pemulihan dr dalam dalam. Akak ambik esp. Walaupun kesan masih lambat nak hilang tapi ada improvement dr segi kepudarannya. Now tambah ngan vit e dan c jugak. Awesome!!!

  • Reply Imam fahrudin Mar 27, 2015 at 5:03 PM

    Bawang putih pun bisa hilangkan jerawat? hebat betul. apa tu tak memicu iritasi pada kulit?

  • Reply amira Mar 28, 2015 at 2:19 AM

    Taklah susah sangat. Cuma kena rajin jelakan.
    Boleh cuba ni.

    Thanks sharing :-)

  • Reply muliani May 19, 2015 at 1:31 AM

    patutlah cantik jelita gituuu.. hehe

  • Reply ummu Jul 28, 2015 at 3:14 PM

    wah.. perkongsian yg sangat menarik sekali. tips kulit gebu

  • Reply jida Jul 14, 2016 at 9:14 AM

    Nak dekat2 period mula lah dia muncul..walaupun jrg2 ada tapi geram betul nk picit..

  • Reply edy Sep 29, 2016 at 11:52 AM

    baru tahu saya, ternyata bawang bisa menghilangkan parut jerawat, terima kasih sudah berbagi tips nya.

  • Leave a Reply to azlina Cancel Reply