KESIHATAN

Menderita Akibat Masalah Peripheral Neuropathy

Jul 21, 2014
Menderita Akibat Masalah Peripheral Neuropathy

Menderita Akibat Masalah Peripheral Neuropathy | Masih ramai buat endah tak endah je.Seolah-olah hidup ini masih lama.Mati tidak mengenal sesiapa.Jadi sentiasalah menghargai nikmat kesihatan yang masih diberi. Bapa saudara FA merupakan salah seorang pesakit Peripheral Neuropathy ni.Bapa saudara sering mengeluh kaki dia rasa seperti dicucuk.Kadang-kadang kaki dia berasa kebas.Kalau pada waktu malam pula,dia mengadu kakinya seperti panas terbakar dan sakit teramat.Waktu nak berjalan pun,dia rasa seolah-olah tidak berpijak atas lantai.

Menderita Akibat Masalah Peripheral Neuropathy

Menderita Akibat Masalah Peripheral Neuropathy

Hampir 5 tahun dia menderita penyakit ni.Pelbagai ubat telah dicuba.Bermacam ikhtiar telah dibuat.Rungsing kami sekeluarga memikirkan keadaan bapa saudara FA itu.Sampailah suatu hari FA diperkenalkan oleh seorang rakan mengenai ubat yang boleh membantu memulihkan penyakit bapa saudara FA ni. FA diperkenalkan oleh rakan FA dengan ubat Live-Well Mecomin (Vitamin B12).

Bapa saudara FA mengalami penyakit Peripheral Neuropathy ni disebabkan kekurangan Vitamin B12 di dalam badan dia.Jadi dengan pengambilan Live-Well Mecomin,kesihatan bapa saudara FA bertambah baik.Bapa saudara kembali ceria seperti dulu.Kalau dulu,dia tak berselera untuk makan,tapi sejak dia mengambil Live-Well Mecomin,selera makan dia semakin bertambah.

Bapa saudara FA hanya mengambil 3 kali sehari selepas makan.Dia juga semakin aktif seperti dulu.Penglihatan juga bertambah baik.Kalau dulu masa hidap penyakit ni,kaki rasa mencucuk,tapi sekarang semua tu dah tak ada lepas dia amalkan Live-Well Mecomin ni.Live-Well Mecomin ni benar-benar membantu bapa saudara FA.

Live-Well Mecomin telah mengembalikan keceriaan keluarga kami apabila kesihatan bapa saudara FA semakin baik.Bapa saudara FA mengambil Live-Well Mecomin berterusan selama 3 bulan dan hasilnya memang memuaskan hati kami sekeluarga.

Live-Well Mecomin  Vitamin B12 Aktif yang mana merupakan Vitamin Larut-Air boleh membantu mengurangkan kesakitan Peripheral Neuropathy ni.

Pegawai Farmasi sendiri mengesyorkan Live-Well Mecomin(Vitamin B12) sebagai supplemen tambahan bagi pesakit Peripheral Neuropathy.Mecomin mengandungi Mecobalamin iaitu Vitamin B12 yang aktif secara neurological dan penting untuk sistem saraf pusat dan periferi.Jadi memang tak salah pilihan FA memilih Live-Well Mecomin untuk bapa saudara FA.Live-Well benar-benar membantu kami sekeluarga.

live well mecomin

Mecobalamin melindungi pesakit dari penyakit saraf dan berkeupayaan untuk membaiki semula saraf yang rosak terutama untuk pesakit Diabetes yang menderita penyakit Peripheral Neuropathy ini.Dalam satu kotak Mecomin ni mengandungi 90 biji kapsul .

Jadi,FA lebih suka dan syorkan sangat-sangat kalau korang ambil supplement Mecomin Live-Well ni sebagai supplement untuk mencegah penyakit Peripheral Neuropathy ni.Kalau korang tak ada penyakit ni pun,jangan lupa untuk cadangkan kepada kawan-kawan atau saudara-mara yang menderita penyakit ini.Mereka mungkin ketinggalan mengenai info sebegini bukan?Jadi tak salah untuk korang war-warkan kepada mereka.

Ilmu Dikongsi Bersama :)

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply nabila biela Feb 11, 2014 at 2:32 PM

    macam best je ni =P

  • Reply Sheila Salim Feb 11, 2014 at 4:18 PM

    Assalamualaikum dik.. tak pernah dengar penyakit ni.. atleast kita mencegah kann. berusaha sementara boleh.. in shaa Allah berhasil (“,)

  • Reply Azhafizah Jul 23, 2014 at 5:38 PM

    Alhamdulillah ade penyelesaian..terbaik :)

  • Reply jamaluddin othman Nov 30, 2015 at 2:03 PM

    Nak benda ni dimana mendapat ?..brapa harga …saya dri limbang sarawak

    • Reply Ruhani Jul 15, 2016 at 7:30 AM

      Ada kat farmasi..cuba tnya dorang pekerja tu tunjuk gambar kapsul ni

  • Reply Mahfuzah K. Othman Mar 6, 2017 at 11:10 AM

    Saya rasa saya mengalami penyakit yang sama. Kaki terasa panas, kadang2 kena siram dengan air atau direnjis dgn air sedikit sebelum tidur. Tetapi yang membezakannya ialah kaki saya akan bengkak seperti bengkak air dan akan surut bila ditinggikan dgn bantal. Entahla, even doctor pakar pun tak faham kenapa perkara ini berlaku. Adakah safe untuk saya memakan mecomin ini?

    • Reply Shuhaile Hamzah Mar 21, 2017 at 9:46 AM

      Saya cadangkan puan pergi buat pemeriksaan lanjut di hospital kerana kalau kaki bengkak dan surut mcm tu berkemungkinan bersangkutan dengan jantung. Sebabnya berdasarkan pengalaman saya sendiri.

  • Reply Shuhaile Hamzah Mar 21, 2017 at 9:50 AM

    Saya dah lama alami masalah ni dan doktor ada bagi ubat saraf untuk dimakan tapi tak ada apa-apa perubahan. Jadi sekarang saya sedang cuba makan mecomin ni. Baru 2-3 hari makan tapi rasanya dah rasa ada tindakbalas yang mana rasa kebas-kebas dan sakit yang selalu saya alami tu dah berkurang. Saya akan teruskan consume ubat ni untuk tengok hasil selanjutnya, Harap sakit ni akan segera sembuh dengan izin Allah. Insyaallah.

  • Leave a Reply