KECANTIKAN KESIHATAN

Tips Kuruskan Badan Tanpa Senaman

Mar 1, 2014
Tips Kuruskan Badan Tanpa Senaman

Tips Kuruskan Badan Tanpa Senaman | Mesti ramai yang dah tahu rahsia kuruskan badan ialah dengan membakar kalori yang banyak dari tubuh badan kita.Tapi berapa ramai yang sanggup buat perubahan tu dengan bersenam?FA tahu ramai yang nak kurus,tapi tak ada masa nak pergi bersenam.Yelah,keluar rumah gelap hari,balik rumah pun gelap hari jugak.

Tips Kuruskan Badan Tanpa Senaman

Tips Kuruskan Badan Tanpa Senaman

Ramai lagi tak tahu tips nak kurus tanpa senaman.Jadi hari ni FA nak kongsi.Ramai nak kurus,tapi tak ramai nak usaha nak kurus kan?Jadi kalau korang amalkan 5 cara rahsia nak kuruskan badan tanpa bersenam yang FA nk bagitahu ni,jangan marah FA kalau ada ramai lelaki handsome bergetah dan anak dara manis di luar sana yang usha korang.Itu semua gara-gara tips kuruskan badan tanpa bersenam ni.

1.Bakar Kalori Dengan Aktiviti Di Pejabat

Kalau kerja di pejabat,tambah-tambah kalau korang punya kerja tu tak memerlukan pergerakan yang aktif,itu bukan penyebab secara langsung kepada masalah obesiti.Tetapi apabila korang duduk untuk satu tempoh yang lama boleh menyebabkan punca kenaikan badan korang.Hal ni terbukti bila Persatuan Jantung Amerika Syarikat melaporkan bahawa ‘individu yang obes mempunyai tabiat semulajadi dan cenderung untuk duduk lebih lama 2.5 jam sehari daripada rakan-rakan mereka yang lain’.

Jadi kalau kerja korang hanya perlu duduk mengadap komputer 8 jam sehari,cuba kali ni korang ubah.Korang boleh amalkan tabiat berjalan selama 15 minit setiap jam,gunakan tangga untuk naik ke pejabat atau berdiri untuk simpan fail di tempatnya daripada duduk.

2.Bakar Kalori Sambil Berehat

Pelik ke?Tak pelik pun sebab sebenarnya memang korang boleh bakar kalori sambil menonton TV atau berbaring.Jangan biarkan masa rehat kita menjadi punca kenaikkan berat badan.Korang boleh lap meja sambil tonton televisyen,susun meja atau lipat baju sambil layan cerita Ariana Rose kan?Hehe.Kalau yang suka bergayut di telefon,apa kata korang bergayut sambil korang berjalan-jalan di sekitar rumah.Boleh kan?

Tips Kuruskan Badan Tanpa Senaman

Tips Kuruskan Badan Tanpa Senaman

3.Bakar Kalori Bersama Anak-Anak Kita

Takkan mak ayah je nak kurus.Anak-anak pun korang kena pastikan yang diorang bebas dari masalah obesiti.Contohnya kalau sekolah anak-anak korang hampir dengan rumah,apa salahnya kalau korang berjalan kaki hantar mereka ke sekolah.Tapi kalau sekolah mereka jauh,cuba parking kereta jauh sedikit dari sekolah.Turun berjalan kaki hantar anak-anak sampai ke pintu pagar sekolah.Sambil berjalan tu,korang boleh sembang dengan anak-anak korang.Masa berkualiti dengan anak-anak pun penting!

4.Bakar Kalori Dengan Kerja Harian Di Rumah

Rahsia kuruskan badan dengan buat kerja-kerja harian di rumah boleh membakar beberapa ratus kalori sejam.Tetapi bergantung kepada jantina dan saiz jugak.Contoh seorang gadis kecik molek macam ‘Nora Danish‘ boleh membakar 160 kalori sejam walaupun melakukan kerja yang sederhana manakala seorang lelaki sederhana besar seperti ‘Keith Foo‘ boleh membakar kalori dengan lebih lagi.Dan siapa sangka dengan hanya menyapu lantai sambil menonton Ariana Rose,kita dapat mengurangkan berat badan kita?

5.Bakar Kalori Dengan Ebook Jom Langsing!

Ya.Yang ni cara yang paling ‘berahsia’.Tak semua orang tahu pasal cara ni dan kalau korang beli Ebook Jom Langsing ni,korang akan dipandang tanpa berkelip oleh setiap anak dara dan lelaki handsome di luar sana.Masa ni jangan salahkan FA kalau korang tak menang tangan nak layan mereka yang cuba ‘dekatkan’ diri dengan korang.Itu semua gara-gara Ebook Jom Langsing.Dan jangan ‘jual mahal’ kalau ada gadis comel macam ‘Nora Danish’ atau lelaki handsome macam ‘Keith Foo’ nak tegur korang nanti bila korang dah berjaya khatamkan Ebook Jom Langsing ni.

Dah habis.Cara ke 5 itu lah cara paling mujarab untuk korang kurus tanpa bersenam.Boleh order laju-laju dekat bawah ni.

Ebook Jom LangsingΒ 

Tis Kuruskan Badan Tanpa Senaman

You Might Also Like

22 Comments

  • Reply shark Mar 1, 2014 at 11:03 AM

    ada usaha semuanyer snang,
    hehe.
    tiada lasan lagi tiada masa untuk bersenam :)

  • Reply titan Mar 1, 2014 at 7:39 PM

    siapa yang gemuk, nak kurus kena bersenam dan amalkan gaya hidup yang sihat.

    • Reply Farisya Anastasyia Mar 1, 2014 at 9:44 PM

      betul.tapi siapa nak malas nak bersenam,bolehlah beli Ebook ni :D

  • Reply asman wan ruzlan Mar 1, 2014 at 10:13 PM

    amboi , time rehat pon , bolih bakar kalori , heabt tips.. tabik r =D

  • Reply miss ika Mar 1, 2014 at 10:18 PM

    Solat 5 waktu pun sebenarnya kita dh bersenam secara x sengaja :)
    http://notamanjaku.blogspot.com/

  • Reply Denaihati Mar 2, 2014 at 11:30 AM

    kat pejabat pun boleh bakar lemak. selamat mencuba semua.

  • Reply Azhafizah Mar 5, 2014 at 6:24 PM

    hariΒ² bakar kalori buat kerja rumah..hihi :)

  • Reply Fatimah Mar 15, 2014 at 7:35 AM

    Perkongsian yang menarik admin. Nak kurus ni kalau tak kena langkah yang betul, protein pun ngelak nak ambik, memang ada peluang badan kurus tapi menggeleber macam orang tua..huhu

    Saya ada berkongsi bagaimana vitamin semulajadi dapat membantu menguruskn badn sehingga 5-6 kg dalam masa 2-3 bulan. Untuk ibu menyusu yang nak kurus pun ada.

    http://KedaiVitaminFatimah.Wordpress.Com

  • Reply Moms Avenue May 9, 2014 at 1:30 PM

    Takde alasan dah pasni.. hahaha

  • Reply yaya Sep 15, 2014 at 5:36 PM

    untung la klau dpt kurus n kecik molek mcm nora darnish… ishh..ishh..,

  • Reply noor azlinda rusli Sep 29, 2014 at 1:43 PM

    saya memang nak kurus, tak banyak pon saya nak , dalam 10kg je, tpai bila dah kurus, perut , punggung dan breast tetap buncit dan jatuh.. Dah beranak 2…acaner….

    • Reply Farisya Anastasyia Oct 1, 2014 at 10:51 AM

      cuba amalkan teknik dalam artikel ini secara konsisten.InsyaAllah berjaya

  • Reply ikhwan Nov 30, 2014 at 12:25 PM

    si kurus pun kena bersenam, mana lah tahu ada lemak di salur-salur darah pun berisiko untuk dapat menyakit :)

  • Reply Idham Jorel Dec 3, 2014 at 3:10 AM

    tips yang bagus bg mereka yang malas2 nak pegi gym, pg taman jogging dan sebagainya. pengambilan nutrisi yang baik jgn dilupakan untuk ‘ENHANCE’ aktiviti2 ringan seperti di atas kan ye dak? :)

  • Reply hafizi Jan 13, 2015 at 9:37 AM

    Assalamualaikum.. terima kasih atas tips dan petua yang diberikan untuk kuruskan badan..

  • Reply Chrysalis Nurul Aug 12, 2016 at 1:31 PM

    Alhamdulillah… Saya dah pun berjaya turunkan 16kg berat saya tanpa senaman yang heavy. just be active je… Alhamdulillah..:-)

  • Leave a Reply