SEMBANG SANTAI

Motivasi:Jangan Cepat Menilai Orang

Mar 22, 2013




duduk mengupdate page fb td,datang satu idea nak update kat blog…apa yang aku nak share kat sini mesti korang semua pernah lalui.seriusly jangan tipu diri sendiri okeh.biar diri korang je yang taw samada korang pernah buat atau tidak semua tuh..

pernah x korang tengah lepak,tibe-tibe datang sorang budak yang korang tak pernah kenal datang lalu depan korang..then dalam pikiran korang mesti macam-macam dah tanggapan yang tengah korang pikir kan??
betol x?jangan tipu diri sendiri la..mesti pernah kan?even aku sendiri pun pernah macam tuh.tapi subhanallah,jom sekarang sama-sama kita istighfar diri kita.

siapa kita nak nilai orang?
siapa kita nak kata pasal orang?
siapa kita nak sibuk hal orang?
tepuk dada tanya iman sayangku… ^.^

kerana…

Allah ciptakan kita cukup CANTIK, 
Allah menyuruh kita jadi BAIK, 
Allah beri kita akal untuk usaha jadi CERDIK.

jadi gunalah akal yang Allah bagi kat kita tuh untuk berfikir dengan waras.jangan cepat menilai orang.cuba kita duduk di tempat orang yang kita nilai tuh.apa perasaan kita??mesti sakit hati kan??so,macam tu lah jugak dia..

kesimpulannya,jangan cepat menilai fizikal dan peribadi seseorang itu sebab semua itu rahsia Allah..

ok.
Wsalam n.n


You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sha dhira Mar 22, 2013 at 10:58 AM

    betul, tak boleh judge book by its cover..

  • Reply fiza saiza Mar 22, 2013 at 2:15 PM

    setuju!! :)

  • Leave a Reply